Spring naar inhoud

Nederlandstalige jazz

oktober 5, 2017

Cajan Marten yvonne

Taal is zeg maar echt mijn ding, om met Paulien Cornelisse te spreken. Ik gebruik het in mijn coaching. Je kunt mij uitnodigen voor een workshop om die rare voorstelling van zaken dat een boodschap een zender heeft en een ontvanger, te ontzenuwen. Ik schrijf er gedichten mee en praat met hetzelfde gemak met psychiaters-in-ruste (waarover meer in een volgende blog).

Maar nu loop ik echt te stuiteren van geluk. Kom niet in m’n buurt of ik omhels je… Ken je dat? Een proces heeft een aantal mijlpalen en het is fijn als je bij elke mijlpaal kunt concluderen dat het goed gaat. Welnu, ik doe een project met Yvonne Weijers en Cajan Witmer waarbij ik songs naar het Nederlands hertaal (letterlijk vertaal + figuurlijk vertaal naar de Nederlandse context), en keer op keer, bij iedere mijlpaal, concluderen we dat het resultaat van dit project nog groter en nog mooier gaat worden dan gedacht.

Cajan is de arrangeur van dit repertoire, beroepsmuzikant en conservatoriumdocent, en hij heeft achter z’n piano zulke mooie muziek voor drums, bas, gitaar en piano bedacht! Waarschijnlijk -dat moet wel- hoorde hij het al de hele tijd in de oefenruimte, maar ik hoor het nu pas als de band repeteert.

Yvonne is de zangeres en zij kan in deze hertaalde songs zo goed haar ziel en zaligheid kwijt. Bovendien -vermoed ik- is ze als zangeres ook nog gegroeid door haar opleiding tot stembevrijder en de praktijk die ze hierin uitoefent. Tja, en dan mag ze dus mijn hertalingen zingen zoals: “Het vuurwerk in de sterrennacht dat voortdurend in jouw ogen lacht.”

Met wandelcoaching heeft dit project dus niets te maken, maar wil je deelgenoot worden van ons succes, bestel dan de CD en koop toegangskaarten voor 24 februari als we de primeur hebben in de Philharmonie te Haarlem.

Advertenties

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: