Spring naar inhoud

Geluk is vluchtig

februari 3, 2018

header-haarlem

Doe het niet! Je wordt er doodongelukkig van: het najagen van geluk. Het zijn net zeepbellen die uiteenspatten als je ze vastpakt.

Zoek naar betekenissen. Wat betekent iemand of iets in jouw leven? Wat is de betekenis van jouw leven? Soms moeilijke vragen, waarbij ik meteen zeg dat het niet alleen aan jou is om ze te beantwoorden. Je zult ervoor in interactie moeten met je omgeving. En om er dan nog maar een schepje bovenop te doen: niet alleen in je interactionele omgeving, maar ook in je contextuele omgeving.

Je interactionele omgeving bestaat aan mensen en partijen met wie jij rechtstreeks in gesprek kunt gaan. Ook niet altijd even eenvoudig, want hoe doe je dat en hoe breng je dan jouw vragen ter tafel? Maar je contextuele omgeving bevindt zich daar nog buiten. Deze bestaat uit mensen en partijen die wel een mening over jou hebben, gebaseerd op verhalen van anderen of op grond van vooroordelen of stigma’s, maar die jij niet rechtstreeks kunt benaderen.

Soms moet je die geluiden uit de contextuele omgeving ook gewoon maar van je af moeten laten glijden. Vaak zegt het meer over degenen die een mening vertolken dan dat het iets over jou zegt. Mijn advies is om je te richten op de interactionele omgeving en deze mensen tot jouw ambassadeurs te maken. Daarvoor moet je je niet verdedigen, maar in je kracht gaan staan en jezelf laten zien.

Wie jij bent en wat jij betekent doe je door jezelf in een geschiedenis te plaatsen, jezelf een verhaal eigen te maken van vallen en opstaan, je creativiteit vorm te geven en lief te hebben. Dat laatste misschien nog wel het meest. En dat begint bij jezelf!

Wandelcoach Kennemerland doet mee aan de Geluksroute Haarlem op 4 februari (zondag), vanaf 11.00 uur bij Hof 20, Begijnhof 20.

logo nieuw

Advertenties

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: